Az élet a belekben lakozik

Tünet magyarázó

A képre kattintva a cikk:  

Népbetegség lett a reflux 

Tovább a cikkre >>

 

 

Mindenre van megoldás, csak rá kell találni
 

Rohanó életmódunk következtében egyre gyakoribb és súlyosabb betegségekkel kell megküzdenünk.

Sajnos inkább a már kialakult betegségek meggyógyítására szánunk időt és nem a prevencióra, a megelőzésre. Pedig ez lenne a megoldása az egészséges, betegség nélküli életnek. Ezenfelül ahhoz, hogy megelőzzük a bajt, ismernünk kell milyen betegségeink lehetnek és mit tegyünk, hogy lehetőleg minden betegség elkerülje életünket.

 

A problémák négy alapvető okra vezethetők vissza.

 1. A genetika ellen nem sokat tehetünk, a hajlamot mindenképp hordozza a DNS. De erre oda tudunk figyelni és a kialakulását meg lehet előzni.
   
 2. A környezeti ártalmakat a mai kor emberének szintén nehéz kikerülni. Részben "idomul" hozzájuk a szervezetünk, de mindenképp megterhelő a számára.
   
 3. A stressz talán a legnagyobb rizikó faktor, egye több szakember ismeri el, hogy a lelki tényezők az okai a legtöbb betegségnek.
   
 4. A táplálkozásban tudunk a legjobban segíteni a szervezetünknek. Az egészséges étrendet viszont sokszor képtelenség betartani.

Ami körbevesz minket, az minden csak nem egészséges! Akkor, hogyan gondoljuk, hogy egészségesek maradunk?

 • Gyors éttermek
 • finomított szénhidrátok
 • fehér cukor
 • fehér liszt
 • műanyag ételek
 • a multik harca, aminek mi vagyunk a vesztesei, mert pld. az ízfokozókkal tesznek minket függővé.
 • Rostban szegény a táplálkozásunk, ami kiéhezteti a probiotikumjainkat!
 • A Húsból csak olyat ami őstermelőtől származik, akik hagyományos tartással és nem nagyüzemi szörnyű körülmények között, gyógyszerekkel tartva életben őket, illetve a halak előtte szabadon lubickoltak, nem tartályokban összezsúfolva.


Az elmúlt 20 évben annyit változtak az ételeink, amivel a szervezetünk nem tud megküzdeni. Mára szinte semmiben nincs probiotikum, s ha nem pótoljuk őket életképes, szaporodásra képes egyedekkel, nagy a baj!

"A TERMÉSZET LASSAN DE BIZTOSAN GYÓGYÍT" Lajos Atya

"Ki miben betegszik meg, azt genetikája, tűrőképessége határozza meg."

 

 

ALLERGIA


A természetgyógyász nem az allergént hibáztatja. Az allergia okát a szervezetben kell keresni.

Az allergiások száma megdöbbentő növekedést mutat, már az orvostudomány is kezdi elismerni, hogy az allergia oka nem az allergén.

Az immunrendszerünk, ha megadunk neki mindent, amire szüksége van, ezek segítségével megfelelően működik.

Immunredszerünk központja a beleinkben van! Vagyis, ha pro-és prebiotikumok szedünk, helyreáll az egyensúly!

Ha az immunrendszer összezavarodik, mert természetellenesen bánunk vele, akkor ne csodálkozzunk azon sem, ha az eddig természetesnek tartott környezetre is allergiás, azaz túlérzékenységi reakcióval válaszol.

Kicsit furcsállják, amikor allergiás problémákkal fordulnak hozzám, megkérdezem, puffadás, székrekedés, fáradság jelen van-e. mert az allergia hátterében a bélflóra felborulása áll.

Nem arra kéne időt fordítani, megtudjuk mire vagyunk allergiásak, (mert a végén szinte mindenre), hanem arra, hogy megelőzzük az allergia kellemetlen mellékhatásait. A gyógyszeres kezelésekkel csak a tüneteket szüntetjük meg, a kiváltó okot nem! Vagy kiírtjuk a természetet, amelyek allergiát okozhatnak, veszünk kitenyésztett a "hipoallergén" állatokat, vagy megtanulunk újra élni velük!

Az allergia lelki háttere: „túlérzékenység, agresszió, védekezés, elfojtott támadókedv, az élettől való félelem”

 

Megmagyarázhatatlan testi tünetek?

 

nincs rá magyarázat........

A mai kor embere, elmegy az orvoshoz, ahol felkészülten, mindenféle gépekkel, modern vizsgálati módszerekkel elvégzik a probléma feltárását, de nem igazán lesz eredménye, mert a vizsgálatok nem utalnak a betegség meglétére. Felírnak gyógyszereket, amik nem, vagy csak részben segítenek, de máshol kárt okoznak....

Ez egy "kizárásos diagnózis" ami nem azt írja le, hogy mi a zavar, hanem azt, hogy mi nem, és így nem ad támpontot az orvos számára a beteg kezeléséhez.

Sok esetben szinte szégyellik, hogy mindannak dacára, hogy az eredmények nem mutatják, produkálják a fájdalmat, rossz közérzetet, s mind olyan dolgokat, amik szinte megkeserítik az életüket. Felmerül a kérdés, lehet csak beképzelik?

Bizonyosan nem! De mégis elvetik, hogy a betegségük igazi oka a pszichoszomatika. Mindenre kézzel fogható magyarázatot várunk, hiszen a XXI. században élünk.

A pszichoszomatikában szenvedő ember nem bolond és nem is hipochonder. A probléma valóban ott van, csak a kiváltó okot nem találni.

A pszichoszomatikus betegségek elnevezés a test (görögül szóma) és a lélek (psziché) kölcsönhatásának zavarára utal.

A pszichoszomatikus betegségek mechanizmusa - azaz a test és lélek megváltozott kölcsönhatásának mechanizmusa máig sem teljesen feltárt. A pszichoszomatikus tünetek keletkezése a legtöbb esetben megoldatlan lelki vagy szociális problémák jelenlétére utal, amelyek szomatizáció útján adnak jelzést.

A lélek kivetülését jelenti a testre. Egy jelzés!

Viszont hiába kezelik a tünetet, az mindig visszatér, akár más és más formában.

A stressz a rohanó életünk, a depresszió mind okozhatják ezeket a problémákat. Akár hiszünk benne, akár nem....

A megoldás együtt kezelni a testet és lelket. lehetőleg természetes anyagokkal, nem szintetikus szerekkel.

S újra és újra ott vannak a háttérben a probiotikumok. Némely törzsük szerotomint, dopamint boldogságkeltő hormonokat termelnek.
Lehet az ok a helytelen táplálkozásból ered? A bélflóránk felborulásának eredményeképpen?

 

A képre kattintva megtudhatod mi a stressz, a depresszió, s mi az ellenszere..

 

Magas vérnyomásA vérnyomás egészséges embereknél is ingadozik. A kemény fizikai munkavégzés, vagy sporttevékenység növeli a felső, szisztolés értéket.

Feszült érzelmi állapot idején szintén emelkedik a vérnyomás. Az egészséges emberek vérnyomása a fizikai aktivitást, illetve az érzelmi megterhelést követően hamar visszaáll eredeti értékére. A magas vérnyomásban szenvedőknél azonban a vérnyomás emelkedése tartós marad.

A magas vérnyomást csendes gyilkos néven is emlegetik, mivel gyakran nem észlelünk semmilyen figyelmeztető jelet sem. Sajnos nagyon sok esetben az első jel már nagyon komoly problémát okozhat.

Hátterében a kiváltó okok:

 • genetika 
 • elhízás
 • magas koleszterin
 • nem megfelelő táplálkozás
 • a túlzott só fogyasztás
 • vese problémák
 • az erek állapota
 • testmozgás hiánya
 • és nem utolsósorban a STRESSZ.
 • Bélfóra felborulása

Vagyis itt is felmerülhet a pro-és prebiotikumok hiánya?

Sajnos már nem csak az idősebbek szenvednek ettől, a fiatalok körében is egyre több azok száma, akik ebben szenvednek.
Az artériákban uralkodó nyomás attól is magas lehet, hogy a szív túl erősen pumpál és az erek túl szűkek.

Olyan ez, mint a tömlőben uralkodó nyomás, minél jobban elzárjuk csapját, annál nagyobb benne a nyomás.

A gyógyszeres kezelés tüneti megoldást jelent, de a kiváltó okokat nem szünteti meg.

Lehet itt is a helytelen táplálkozás a felelős?

Igen! De elsősorban a bélrendszerünk lakói a felelősek. A diszbiózis (dysbiosis) vagy diszbakteriózis az emberrel szimbiózisban élő baktériumok abnormális állapota a bélben, hüvelyben, vagy a bőrön. A diszbiózis oka általában a patogén baktériumok, gombák, vagy paraziták túlzott elszaporodása. Számos tapasztalatunk bizonyítja, hogy a bélflóra javításával ebben a problémában is tudunk eredményt elérni.

 

Mozgásszervi megbetegedések

lumbagho

A hát fájdalmasságát legtöbbször a gerinc izmainak vagy szalagjainak kisebb húzódásai okozzák, a komoly derékfájást azonban az alsó gerincszakasz számos ízületének valamelyikében bekövetkezett sérülés idézi elő. Ezek közé az ízületek közé tartoznak a csigolyák nyúlványait összekötő ízületek és a szomszédos csigolyák csontos teste között elhelyezkedő porckorongok: ezek deformálódása a közvetlenül mögöttük elhelyezkedő ideggyököket nyomhatja. A sérülés legtöbbször erős előrehajláskor következik be, különösen a túlzottan súlyos tárgy megemelése veszélyes. De sokszor minden előzmény nélkül okoz súlyos tüneteket. 

A lelki tényezők is szerepet játszanak, a stressz, a ránk nehezedő terhek is felelősek lehetnek.

Na meg a kevés mozgás!

A probléma előre haladtával, akár műtétre is sor kerülhet, amit én szerencsémre elkerültem, bár alá kellett irnom, hogy saját felelősségre.

Ahog múltak az évek, folyamatos problémáim voltak, izületi gyulladások 2 gerincsérv. az élet nem volt könnyű.

2016 óta szedem a natural immunw Control System Zrt, magyar cég probiotikummal kombinált készítményeit. 65 évesen, 2022-ben elmentem egy teljes ultrahang, MRI, kardiológia stb vizsgálatokra. Az MRI nem mutatott sérvet, az ultrahang pedig kifejezetten jó eredményei és az, hogy egyetlen gyógyszert sem kell szednem, az egészség visszatalált hozzá.

 

Az élet szép

 

 

 

Ajánlott olvasmányaim:

 • Paul Clayton: Ne gyulladj be!
 • Kothe, dr Hans W. 1000 gyógynövény
 • Dahlke: Betegség mint szimbólum, Depresszió, A lélek nyelve: a betegség
 • Béky László A természetgyógyász postása
 • Kurt Tepperwein Mit árul el a betegséged?. Betegségünk tükrei, Jogosítvány az élethez,
 • Dale Carnegie: Hogyan fejezzük be az aggódást, és kezdjünk el élni?
 • Deepak Chopra: Az élet hét törvénye
 • John Milton Fogg Egy életre szóló ebédjegy

Tanácsadás és termék rendelés

Amennyiben kitöltöd az űrlapot, a megjegyzés rovatban megírhatod legfontosabb kérdésedet, hamarosan válaszolok és felhívlak.