Az élet a belekben lakozik

ÉlőflóraA termékek különlegessége, hogy mindegyik tartalmaz prebiotikumot és probiotikumokat. 
Ezzel egyedülálló a piacon! 


Egyre nyilvánvalóbb, hogy nem csak antibiotikum kúra után kell szednünk, hanem sok betegség kialakulása miatt, és PREVENCIÓKÉNT! 

Jó közérzetünk nagyrészt a bélbaktériumaink „jó közérzetétől”, azaz az egyes baktériumfajták egymáshoz viszonyított egészséges egyensúlyától függ. A stressz vagy a helytelen táplálkozás, gyógyszerek, csökkenthetik a bélben élő, az emésztésben részt vevő hasznos baktériumok számát. Felborul az egyensúly. 

Napjainkban egyre inkább körvonalazódni látszik a probiotikumok széles körű felhasználásának lehetősége. Sok esetben a már kialakult betegségek, mint például az akut hasmenés, az irritábilis bél szindróma, a különböző allergiák vagy az elhízás, esetén az előírt terápia kiegészítéseként számos tünet csökkentésében részt vesznek, 

Nagyon sokszor azért nem hat egy termék, mert a felszívódás nem megfelelő. Az egészségtelen ételek, a gyógyszerek tönkre teszik a bélflórát. Minden nap reklámozzák a tévében, óriásplakátokon a probiotikumokat. S ez nem csak marketing fogás, szükséges.

De ezentúl nem kell megvenni külön!

Ezek a parányi élőlények sérülékenyek, ezért a gyártástechnológiánál ezt figyelme kell (kéne) venni. Ugye mindenki látott már automata gépsorról készült filmet? Az adagoló gyorsan, kíméletlenül dobálja bele az összetevőket a kapszulába. Ez egy citromfűnél, tőzegáfonyánál stb nem probléma. De a parányi élőlényeknél igen!

Cégünk ezért, a kiméletes gyártástechnológiát választotta, félautomata (kézműves) gyártósorral kapszulázza. Így sokkal több élőt nyerünk. 

Bélrendszerünk alapvető szerepet vállal a szervezetünket ért "támadások" kivédésében - a bélbaktériumok számos fajtája munkálkodik együtt azért, hogy fenntartsa normál egyensúlyát. Ám olyan faktorok, mint a stressz, helytelen táplálkozás, infekciók, gyógyszerek vagy antibiotikumos kezelés, felborítja ezt a természetes baktérium egyensúlyt, és eltolja a káros baktériumok felé. 
Ezért van ennyi allergiás, candidás, akut hasmenés, gyomor és bélrendszeri probléma. 

A One Year Product termékek hatféle élőflórát tartalmaznak emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint. 
Lactobacillus Plantorum, Lactobacillus Casei, Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Brevis, Streptococcus Thermophilus, Bifidobacterium Longum, Frutafit Inulin IQ. 
 

 

Élőflóra Probiotikumok
 

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint. 

A probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. 

A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. 

Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik. 

Prebiotikumok

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. 

Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására. 
Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége. 

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket. 
Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya 

A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7‒9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95‒98 %-ban vannak túlsúlyban. 

Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. 

Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja. 

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

 

 

 

Probiotikumokról részletesen >>> (katt ide a részletekért)  

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Tanácsadás és termék rendelés

Amennyiben kitöltöd az űrlapot, a megjegyzés rovatban megírhatod legfontosabb kérdésedet, hamarosan válaszolok és felhívlak.