Az élet a belekben lakozik

Nyomelemek kollagen eloflora

 

TRACE elements Nyomelemek Kollagénnel élőflórával  

Minden élőlény létét végső soron kémiai reakciók sokasága biztosítja. Ezekhez a folyamatokhoz az alapanyagokat és az energiát elvileg a táplálékunkból kéne hasznosítani.

Az egészséges étrendet már szinte mindenki ismeri, de ahogy a probiotikumok, bélflóra szerepével, úgy a nyomelemek jelentősségével, az átlagember még csak most ismerkedik.

 

Ez az étrend-kiegészítő megkapta az Érték és Minőség Nagydíjat 2021-ben is!
Ezzel együtt már 24 termékünk érdemelte ki ezt a megtisztelő védjegyet, amely garancia
a minőségre valamint arra, hogy a lehető legjobb étrend-kiegészítőt használj egészséged
megőrzése érdekében.

TRACE elements Nyomelemek Kollagénnel élőflórával

 

21 komponens komplett ára mindössze

3 567 HUF /hónap

A doboz 365db egyenként becsomagolt terméket tartalmaz! Ára 42.800Ft

Egy összegben, vagy kamatmentes részletre is megvásárolhatod!

 

Elvileg a táplálékunkból kellene kielégíteni a tápanyag igényt, a biológiai szükségletet. A mostani ízfokozók stb eltérítették azt az ösztönünket, ami a megkívánás lényege lenne, vagyis, azt kívánnánk ami hiányzik! 

A testünk jelzéseivel is gond van, a mostani gyógyszerek eltérítik, elnyomják ezt a jelzést. Rohanó világban élünk, nem érünk rákutatni, keresni az okokat. 

Ma már természetes, a vitaminokat pótolni kell. 50évvel ezelőtt még nem kellett. 

A vitaminok a biokémiai reakciók nélkülözhetetlen szabályozói. 

Az ásványi anyagok (kalcium, foszfor, magnézium, nátrium, kálium) részben a csontrendszer alkotói, de betöltenek szabályozó funkciót is, biztosítják az ingerületterjedést az idegsejteken, nélkülözhetetlenek az izmok működéséhez. Ez eddig rendben, ezt már tudjuk. 

A probiotikumok a bélflóránk alkotói. Kutatások még csak pár éve kezdődtek el, de jelentősségét már bebizonyították. 

De van egy igen lényeges csoport, a nyomelemek, legújabb termékünk róluk szól. Elvileg a táplálékunkból be kéne tudni vinnünk, de 

A nyomelem elnevezés arra utal, hogy ezek az elemek a vas kivételével igen kicsi, milligrammnyi (ezredgramm) sőt, mikrogrammnyi (milliomodgramm) mennyiségben, tehát csupán nyomokban vannak jelen a szervezetben. Hihetetlen, de e kis mennyiségek ellenére jó néhányukról igazolta már a tudomány, hogy életfontosságú, azaz meghatározott feladattal rendelkezik és emiatt hiánya betegséghez vezet. Pótlásuk ugyanannyira fontos, mint az előbb felsoroltak. 

De mit is csinálnak ezek a szinte elhanyagolható mennyiségben jelen lévő elemek a szervezetben? Azért szükségesek, hogy a szervezetünk megfelelően működjön. A nyomelemek elsődleges feladata, hogy biztosítsák a biokémiai reakciók és folyamatok megfelelő menetét. 

De ha a nyomelemeket elvileg a táplálékunkkal visszük be, akkor miért van mégis hiányunk belőlük? 

A férfiaknak mindössze 12%-a tekinthető kielégítően ellátottnak. A nőknél ez az arány 8%! 

A nyomelemhiányért főképpen a hiányos tápanyagfelvétel okolható, ami részben a kedvezőtlen táplálkozási szokásokra, például vegetarianizmus, fogyókúrák, egyoldalú étrend vezethető vissza. Emellett lényeges tényező a környezetszennyezés, az iparosodás, a kemikáliák elterjedése, aminek következtében a talaj normális összetétele felborult. Szennyezőanyagok jelentek meg a talajban, ahonnan az élelmiszerekbe kerülnek és rontják a nyomelemek felszívódását. Sok helyütt a talajból bizonyos nyomelemek eltűntek, így már be sem kerülhetnek az élelmiszerekbe. Hiába számítjuk ki tehát azt, hogy miből mennyit kellene elfogyasztanunk, ha a haszonnövény nem jut kellő tápanyaghoz az őt tápláló közegből. 

S akkor nézzük az új termékünket a TRACE elements összetevőit, ami jelenleg szintén egyedülálló a piacon. Megfigyelhető az egymásra épülő elemek, amelyek szinergiát képeznek.

22 összetevő 117Ft/nap

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik:  Kollagén

 

A leghatékonyabb haj-, bőr- és körömtáplálék, a kozmetikumok mit sem érnek, ha nem támogatod meg azok hatását belülről. Segít újra építeni az elkoptatott porcokat. 

40 éves kor körül elvész a szervezet kollagén állományának 30 %-a, 50 éves kor körül pedig már a 60 %-a.Öregedés-gátló hatású. Sajnos, kb. 25 éves kor után a kollagén-termelés fokozatosan csökken. Ennek eredménye a ráncosodás, bőrszárazság, a körmök és a haj töredezése, az izületek ropogása és fájdalma. Elkezdődik az elkerülhetetlen öregedési folyamat, ráadásul a fájdalmak ellen felírt nem-szteroid gyulladásgátlók is csökkentik az inak kollagén-tartalmát.

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik:  C-vitamin 

 

 

 

A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez.

A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását.

Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik:  E-vitamin

Az E-vitamin (vagy tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, vagyis véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához.

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik:  VasA vas felelős az oxigénszállításért a vérben, a hemoglobin része, illetve számos fehérje anyagcserében résztvevő enzim fontos alkotója.

A vas ezen túl fontos szerepet játszik a sejtek növekedésében, regenerációjában és a védekező rendszer működésében. A vashiány vérszegénységhez, fáradékonysághoz, az ellenálló képesség csökkenéséhez, fokozott fertőzésveszélyhez vezet.

A vas RDA (recommended dietary allowances, azaz javasolt napi tápanyagmennyiség) értéke 10-15 milligramm, tehát naponta ennyit kellene bejuttatni a szervezetbe.

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik:  CinkA cink nagyon sok folyamatban vesz részt. Kulcsszerepet játszik a sejtmembránok stabilizálásában, biztosítja az információhordozó nukleinsavak (DNS, RNS) térszerkezetét. Nélkülözhetetlen a hormonképződéshez és az inzulinnal együtt a normális cukoranyagcseréhez.

A hámtakaró épségéhez, a sebgyógyuláshoz is szükség van cinkre. Cinkhiány esetén annak mértékétől függően bőrgyulladás, hajhullás, immunológiai rendellenességek, növekedésbeli elmaradás, étvágycsökkenés, a nemi mirigyek csökkent működése léphet fel. A cink ajánlott napi bevitele 12-15 mg. 

Számos enzim és hormon alkotórésze, szükséges az A-vitamin aktiválásához, elengedhetetlen az immunrendszer normál működéséhez.

Ez a nyomelem az inzulin alkotórésze, így részt vesz az inzulin tárolásának és felszabadulásának folyamataiban. 

 

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik: Réz

Kizárólag enzimek működésének biztosításán át vesz részt a biokémiai folyamatokban. Segíti a vörösvértestképzést. A kötőszövetek alapállománya (a kollagén) megfelelő szerkezetének fenntartásához réztartalmú enzimek is szükségesek. 

Az ún. természetes vagy velünk született immunválasz (a kórokozók immunsejtek általi bekebelezése) is igényli a réz jelenlétét. 

Rézhiányban a vas nem tud beépülni a hemoglobinba, tehát vérszegénység alakul ki, emellett gyengül az immunválasz, csökken az érfalak rugalmassága, növekszik a vér LDL-koleszterinszintje. Ez utóbbi az érelmeszesedés egyik hajlamosító tényezője. A rézből naponta l,4 mg-ot kell bevinni a szervezetbe.

A fehérjék alkotórésze, szükséges eleme az enzimek energiatermelő folyamatainak, elősegíti a vas felszívódását, hozzájárul az immunrendszer és a központi idegrendszer megfelelő működéséhez. 

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik: Mangán A mangán az anyagcsere alapfolyamataiban vesz részt, mint számos enzim szerkezeti eleme.

Szerepe van a táplálékból történő energiafelszabadításban, a szabad gyökök elleni védekezésben, a véralvadás folyamatában (a véralvadásban kulcsszerepet betöltő K-vitamin csak mangánnal együtt „működőképes"). 

Hiánya elhúzódó véralvadást, növekedésbeli elmaradást, szénhidrát- és zsíranyagcsere-zavart okoz. A napi mangánszükséglet 2,5-4 mg.

Elengedhetetlen az egyes aminosav-, szénhidrát- és a koleszterin-anyagcsere folyamataihoz.

Részt vesz a csontképződésben, a sebgyógyulásban, és antioxidáns funkcióval is rendelkezik.

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik: Molibdén
A molibdén az emberi szervezetben három enzim működéshez szükséges.

Ezek a nuklein- és aminosavak lebontásában és bizonyos káros anyagok (aldehidek) ártalmatlanításában vesz részt.

A molibdénhiány enyhe esetben pszichés labilitást (ingerlékenységet), súlyosabb formában idegrendszeri tüneteket, pl. látászavart okozhat. A napi molibdénszükséglet 0,075-0,25 mg. 

 

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik: Szelén
A szelén a glutation-peroxidáz nevű enzim részeként a szabad gyökök elleni védelem fontos eleme. 

Egy másik enzim kofaktoraként nélkülözhetetlen a leghatékonyabb pajzsmirigyhormon (trijód-tironin) termelődéséhez. A szelén hiánya következtében nő a fertőzések elleni fogékonyság, hajhullás, kopaszodás léphet fel, csökken a csontképzés aktivitása. 

Súlyos esetben a szeléndeficiencia a szívizom megbetegedését (ún. Keshan-kór) és ízületi bántalmakat (ún. Kashin-Beck-kór) okozhat. 

A szelénhiány zavart kelt a pajzsmirigy működésében, a jódhiányhoz hasonló tüneteket válthat ki. A napi szelénszükséglet 0,07-0,055 mg. 

 

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik:  Kobalt

 


A kobalt a szervezetből alig kimutatható, mégis létfontosságú nyomelem, a B12-vitamin részét képezi. 

Hiányállapota döntõen a B12 -vitaminhiányt okozza, ami klinikailag vészes vérszegénységben nyilvánul meg. 

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik:  Bór
1981-ben vetõdött fel esszenciális volta. Beszámoltak a macromineraliák - döntõen a Ca - anyagcseréjére gyakorolt kedvezõ hatásáról. Postmenopausalis bór-substitutio kapcsán oestrogen-szerû hatásait is leírták. 

Csökkenti a kalcium és a magnézium ürülését a vizelettel, ezáltal segíti a csontképzést, akadályozza a csontritkulás kifejlődését. 

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik:  Vanádium

A vanádiumot már a 19. században felfedezték, de igazából csak az 1980-as években figyeltek fel rá, amikor egy állatkísérlet során felfedezték inzulinutánzó hatását. 

Ez a nyomelem elsősorban a szervezet anyacseréjében és a méregtelenítésében játszik szerepet. Szabályozza a vércukorszintet és részt vesz az inzulintermelésben. Képes csökkenteni a májban termelődő koleszterin mennyiségét, így előzve meg a különféle szív- és érrendszeri megbetegedéseket. A csontok és fogak fejlődésében is aktívan részt vesz, és megakadályozza a fogszuvasodást.

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik: Prebiotikumok

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését.

A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak.

Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására. 

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket. 

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik:  Lactobacillus plantarum

Lactobacillus plantarum Irritábilis bél szindróma (IBS), műtét utáni alkalmazás

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik:  Lactobacillus casei


Lactobacillus casei Javítja az emésztőrendszer egészségét, immunstimuláló, csökkenti az antibiotikum használat okozta hasmenést, jóllakottság érzést idéz elő 

Testzsírt metabolizál, csökkenti a testsúlynövekedést, hüvelyflóra egyensúlyának helyreállítása, megőrzése

 

 

Még nincs szöveg...

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik:  Lactobacillus acidophilus

Csökkenti a laktózintolerancia tüneteit, megakadályozza a baktériumok túlszaporodását a vékonybélben

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik: Lactobacillus brevis

Lactobacillus brevis számos előnye mellett, mint a többi lactobacillus, japán kutatások azt is kimutatták, hogy amikor a kísérletben résztvevő egerek étrendjéhez ezt a baktériumtörzset adták, azok ellenállóbbá váltak az influenzavírusok okozta fertőzésekkel szemben.

Ha embereken is sikerül igazolni a baktérium jótékony tulajdonságait, akkor az abból készült speciális probiotikumok védelmet nyújthatnak a H1N1, és a legújabb, Kínában számos halálos áldozatot követelő H7N9 influenzavírusok ellen is

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik:  Streptococcus thermophilus

Streptococcus thermophilus Csökkenti a laktózintolerancia tüneteit. Lactobacillus és Bifidobacterium törzsekkel és a thermophilus-al, kólikás újszülötteknél értek el eredményeket.

A korábbi klinikai eredmények már azt mutatták, hogy a bélflóra módosításával a tünetek javulását lehet elérni. A témában az egyik legfrissebb tanulmány (Kianifar és mtsai., 2014) egy randomizált klinikai vizsgálat eredményeit közli.

A csecsemők átlagos sírási idejének változását követték nyomon. Ötven kólikás hasfájástól szenvedő, anyatejes, 15-120 napos korú babát kezeltek a randomizált vizsgálatban.

Az egyik csoport szimbiotikumot kapott naponta (prebiotikum és probiotikum együttes alkalmazása), 30 napon át, a másik csoport placebót szedett. A kezelés szignifikánsan sikeres volt a szimbiotikumot szedő csoportban (82.6%)

 

Hatóanyagok és bizonyított hatásaik: Bifidobacterium longum


Bifidobacterium longum Kedvező hatása van allergiák ellen. Bifidobacterium longum-ot tartják az egyik a legfontosabb probiotikus baktériumnak.

Hasmenés megelőzése, megszüntetése, koleszterinszint csökkentése, megfelelő immunrendszer működése, élelmiszer-allergia, laktóz-intolerancia, IBS, depresszió tüneteire…..

Törzsvásálói kártya igénylés:

Feltétel: Minimum 1 éves termék megvásárlása, ingyenes regisztráció, ajándék katalógus és vevőkártya

Miért éri ez meg neked? Mert a második rendelésedtől, amit a saját vagy rokonaid, barátaid után minimum 18%  kedvezmény iródik jóvá.

Termék információ, vagy rendelés leadás:

Schnabl Mariann +36703368009 info@multi-probiotikum.hu

Tanácsadás és termék rendelés

Amennyiben kitöltöd az űrlapot, a megjegyzés rovatban megírhatod legfontosabb kérdésedet, hamarosan válaszolok és felhívlak.