Az élet a belekben lakozik

Magnézium teszt

 

Tudd meg, hogy magnézium hiányos-e a szervezeted!

Testünk magnéziumtartalmának csak 1 %-a található a vérben és csak 0,3 %-a a szérumban, emiatt a klinikai vérvizsgálatok nem mindig mutatják ki a magnéziumhiányt.

Mit tegyünk? Sajnos a magnézium hiány könnyen igazolható a következő szimptómák meglétekor:

 1.  KÍNOZNAK-E IZOMGÖRCSÖK, IZOM FÁJDALMAK?

  Ez a magnézium hiány egyik leggyakoribb jele. A magnézium-kalcium egyensúly felborulása csak úgy mint az ereinkben, úgy az izmainkban is túlzott kalcium lerakódáshoz vezethet ami keményíti az érfalainkat és az izmainkat.
   
 2. GYÖTÖR-E ÁLMATLANSÁG?

  Az álmatlanság egyik kiváltója az agyunkban fellépő magnézium hiány lehet. Az idegsejtekben található NDMA receptorok aktiválásáért a kalcium, míg az inaktiválásáért a magnézium felel. A magnézium hiány hatására a receptorok aktivizálódnak és képletesen szólva az agyunk nem tud kikapcsolni.
   
 3. VAN-E MAGASVÉRNYOMÁSOD?

  Ez talán a legtöbbet tudományosan is tanulmányozott területe a magnézium hiánynak. A magasvérnyomás akkor jelentkezik amikor az érfal összeszűkül és a vér nem tud eljutni testünk minden területére. Ilyenkor akár zsibbadás is jelentkezhet.

  Mint tudjuk a kalcium keményít a magnézium ellazít. Ha túl sok a kalcium és túl kevés a magnézium akkor a túl sok kalcium az ereink falán lerakódik és szűkíti azokat, továbbá drasztikusan csökkenti annak rugalmasságát ami magasvérnyomást eredményezhet.
   
 4. VAN-E HORMONÁLIS PROBLÉMÁD?

  Minél magasabb a nők ösztrogén és progeszteron szintje annál alacsonyabb a magnézium szintje. Ilyen esetek előfordulnak : pl , várandósság vagy havi menstruációs ciklusok idején.
  Ezért van az, hogy a nők sokkal sűrűbben szenvednek lábikra görcsökben és sűrűn kívánják a csokoládét aminek köztudottan magas a magnézium tartalma.
   
 5. ALACSONY AZ ENERGIÁD, ÁLLANDÓ FÁRADTSÁG GYÖTÖR?

  A sejtjeink működéséhez az energiát az ATP generálja. Az ATP aktiválásáért viszont a magnézium felel. Tehát ha nincs magnézium, nem indul el az energia termelés és így a sejt energia nélkül marad, ami fáradt, levert érzést okoz a közérzetünkben.
   
 6. CSONTRITKULÁSOD VAN?

  Eddig azt tanultuk, illetve a reklámokban láttuk, hogy a kalcium felel a csontjaink egészségéért. De a legújabb kutatások szerint a magnézium legalább annyira, hanem fontosabb.

  Itt a hatás kettős. Ahhoz, hogy a kalcium beépüljön a csonjainkba D vitaminra van szükségünk. Viszont a D vitamin termelés nem lehetséges magnézium nélkül.

  Továbbá a magnézium stimulálja a pajzsmirígyünk által termelődő calcitonin hormont, aminek a feladata, hogy a szövetekből a csontokba irányítsa a kalciumot. Itt is a magnézium hiány a kalcium áramlási folyamat tökéletlen működését eredményezi ami csontritkulást okoz.

   

SZERETNÉD TUDNI, HOGY MILYEN TÉNYEZŐK CSÖKKENTIK A MAGNÉZIUM SZINTÜNKET?

A magnézium-bevitelről illetve az azt csökkentő tényezőkről tájékozódhatunk olyan módon, ha felteszünk magunknak néhány kérdést az életmódunkkal kapcsolatban.

Ha a következő kérdések közül bármelyikre igennel válaszol, akkor megvan annak a kockázata, hogy az életmódunkkal csökkentjük a magnézium szintünket.
 

 1. RENDSZERESEN FOGYASZTASZ SZÉNSAVAS ITALOKAT?

  A legtöbb sötét színű üdítőital foszfátokat tartalmaz. Ezek az anyagok az emésztőcsatornában hozzákötődnek a magnéziumhoz, ezáltal a szervezet nem tudja felvenni azt. Tehát ha valaki üdítőitalt iszik az étkezéseknél, akkor hiába táplálkozik kiegyensúlyozottan, kimossa a bejutott magnéziumot a szervezetéből.
   
 2. RENDSZERESEN FOGYASZTASZ ÉDES TÉSZTÁKAT, SÜTEMÉNYEKET, ÉDESSÉGET, CUKORKÁT VAGY MÁS ÉDES ÉTELEKET?

  A finomított cukor magnéziumtartalma 0, sőt, fokozza a magnézium kiválasztását a vesén keresztül. A finomított cukor cukornádból való előállítása során eltávolítják a melaszt, így a cukorban egyáltalán nem marad magnézium.
   
 3. NAGYON STRESSZES AZ ÉLETED, ESETLEG MOSTANÁBAN ESTÉL ÁT KOMOLY ORVOSI BEAVATKOZÁSON, PL. MŰTÉTEN?

  A stressz okozhat magnéziumhiányt, a magnéziumhiány viszont általában erősíti a stresszreakciót, így rosszabbá téve a helyzetet.
   
 4. ISZOL NAPONTA KÁVÉT, TEÁT VAGY EGYÉB KOFFEINTARTALMÚ ITALT?

  A testünk magnéziumszintjét nagyrészt a vese szabályozza, amely kiszűri és kiválasztja a felesleges magnéziumot és egyéb ásványi anyagokat. A koffein viszont serkenti a vese magnézium-kiválasztását, attól függetlenül, hogy a szervezetben mennyi van belőle.
   
 5. SZEDSZ-E VÍZHAJTÓT, SZÍVGYÓGYSZERT, ASZTMA ELLENI SZERT, FOGAMZÁSGÁTLÓT VAGY ÖSZTROGÉNPÓTLÓT?

  Bizonyos gyógyszerekről kimutatták, hogy csökkentik a szervezet magnézium-szintjét azáltal, hogy megnövelik a vesén át kiválasztódó magnézium mennyiségét.
   
 6. ÁLTALÁBAN HETENTE TÖBB MINT 7 POHÁR SZESZESITALT ISZOL?

  Az alkohol hasonlóan hat a magnéziumszintre, mint a vízhajtók: serkenti a magnézium kiválasztódását a vesén át, ezáltal csökkentve a sejtek számára elérhető magnézium mennyiségét. Egy kutatás során az alkoholisták 30 %-ánál magnéziumhiányt állapítottak meg.
   
 7. SZEDSZ-E OLYAN KALCIUMKÉSZÍTMÉNYT, AMELY NEM TARTALMAZ MAGNÉZIUMOT, VAGY 1:1-NÉL KISEBB ARÁNYBAN TARTALMAZ MAGNÉZIUMOT?

  Kimutatták, hogy alacsony magnéziumbevitel esetén a kalciumpótlás csökkentheti a magnézium felszívódását és visszatartását. Viszont, bár a kalciumpótlásnak negatív hatásai lehetnek a magnéziumszintre, a magnéziumpótlás javítja a szervezet kalcium-felhasználását.

  8. IGENNEL VÁLASZOLTÁL-E BÁRMELYIK FENTI KÉRDÉSRE, ÉS LEGALÁBB 55 ÉVES VAGY?
  Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek az alacsony magnéziumszintre. Kimutatták, hogy az öregedés, a stressz és a betegségek egyaránt a magnéziumigény megnövekedéséhez vezetnek, viszont a legtöbb idősebb felnőtt kevesebb magnéziumot vesz magához a táplálékkal, mint fiatalabb korában.

HA EGY KÉRDÉSRE IS IGEN-NEL VÁLASZOLTÁL AKKOR FOKOZOTTAN ODA KELL FIGYELNED A MEGFELELŐ MAGNÉZIUM BEVITELÉRE!

Rengeteg pozitív tapasztalat alapján ajánlom:

One Year Product Magnézium 260 mg + B6-vitamin + Inulin + élőflóra szájban oldódó granulátum étrend-kiegészítő

Tanácsadás és termék rendelés

Amennyiben kitöltöd az űrlapot, a megjegyzés rovatban megírhatod legfontosabb kérdésedet, hamarosan válaszolok és felhívlak.