Az élet a belekben lakozik

Kurkuma+tömjénfa+E-vitamin



 

 

10 komponens élőflórával  Kurkuma 320 mg + Tömjénfa + E-vitamin + Inulin + élőflóra étrend-kiegészítő

Kíváló ár/érték arány!

 

 

 

Természetben előfordulva a kurkuma

Indiában és Indonéziában termesztett aromás gyöktörzsű, nagy levelű évelő növény. Gyökere csöves, belül narancssárga, pépes állagú.

A kurkuma az európai és az amerikai konyhakultúrában viszonylag új keletű, viszont annál gazdagabb múltra tekint vissza hazájában, Indiában, ahol évezredek óta ismerik és fogyasztják. A kurkuma megjelenése nemcsak a konyhaművészetet, de a növényi gyógyászatot is gazdagítja. India hagyományos ajurvédikus orvoslásban a kurkuma előkelő helyet foglal el: mint a jómód jelképe, úgy gondolták, a teljes testet megtisztítja. A hagyományos kínai orvosok szintén alkalmazzák a kurkumát.

A kurkumát Indiában évezredeken át tisztelték kedvező hatásáért, így nem meglepő, hogy a legtöbb kutatást is ők végezték, felderítve a növény fő hatóanyagát – a kurkumint. A kurkuma kellemes ízű és illatú, de nagy mennyiségben íze kesernyés.

Természetben előfordulva a tömjénfa
A tömjénfa tudományos neve a Boswellia Serrata. A tömjénfa félék alacsony trópusi fák és cserjék. A tömjén az emberiség egyik legősibb kereskedelmi és luxuscikke volt, melyet napjaink kutatási eredményei révén ismét felfedez a terápia is. A gyantaféleségeknek ősidők óta szerepe van az egyházi szertartásokban, az ókori egyiptomiak és a föniciaiak is ismerték, vallási szertartásaikon füstölőszerként használták.

Egyben bakterolid, és légfrissitő szerepet is tulajdonítottak neki. Az indiai ajurvédikus gyógyászat elterjedten alkalmazza ezt a növényt. Emellett az aromaterápia is kedveli a mentális ellazulás elősegítésére, a tömjénből előállított illóolajat a parfümipar fixálószerként hasznosítja. Hozzájárul a csontok, ízületek és izmok egészséges állapotának fenntartásához.

E-vitamin
Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, akárcsak a B-vitaminok vagy a C-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben. Legfőbb természetes forrásai: búzacsíra, szójabab, növényi olajok, brokkoli, kelbimbó, spenót, teljes gabonamagvak, tojás.

Miért fontos az E-vitamin?
Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

+Inulin és élőflóra

 

 

 

 

 


Összehasonlítás 2 piacon kapható termék + probiotikum egy éves adagja és a OneYear Kurkuma-al.

Megtakarítás igen jelentős 29.000-52.300Ft/év!

Tanácsadás és termék információ

Amennyiben kitöltöd az űrlapot, a megjegyzés rovatban megírhatod legfontosabb kérdésedet, hamarosan válaszolok és felhívlak.