Az élet a belekben lakozik

C-vitaminrol

                

EZT TUDNOD KELL: C-vitamin tévhitek

 

Az emberek elkezdenek C-vitamint vásárolni, felkészülni a téli hónapokra, vagy a tavaszt várva.

Így kérik, Cvitamin minimum 1000mg-ost. Már tudják, hogy pótolni kell. De vajon azt tudják, mit is vesznek? Sokan nem! Szintetikus Aszkorbinsavat. A gyártók ki is használják a tudatlanságot.

A szintetikus vitaminok, kémiai hasonmások, amiket ma majdnem minden egyes gyógyszermárkában forgalmaznak. A legtöbb piacon levő C-vitamin, amit most gyártanak, szintetikus Aszkorbinsavat tartalmaz, talán most már tesznek hozzá valamilyen természetest, (bár igen keveset) míg a szintetikusnak fillérekbe kerül az előállítása, a másiknak sokkal többe. Főleg ha kivonat. A szintetikus Cvitamin csak aszkorbinsavat tartalmaz, vagy aszkorbátot, ami az aszkorbinsav kevésbé savas formája. S mindkettő előállítása, fillérekbe kerül.A természetes C-vitaminban azonban nem csak aszkorbinsav van, hanem rutin, bioflavonoidok (P-vitamin), K-faktor, J-faktor, P-faktor, tyrosináz és aszkorbinogen.

 

Ha csak a szintetikus C-vitamin tablettát alkotó aszkorbinsavat vesszük magunkhoz, szervezetünknek máshonnan (mondjuk a testszövetekből) kell elvennie a teljes C-vitamin komplexum többi alkotórészét. Ha ehhez nem áll elegendő tartalékrendelkezésre, (s nem áll!) az aszkorbinsav önmagában nem biztosítja azokat az előnyöket, melyekre a teljes C-vitamin képes. Némi keringés után a fel nem használt aszkorbinsav a vizelettel kiürül. Ezért sárgás! Akármennyibe kerül, ezért DRÁGA!

Példa egy híres gyártó természetesnek tűnő C vitaminjáról:

"Natúr C-vitamin 1500 mg csipkebogyóval" – csipkebogyó tartalom csupán 20mg! 1500 mg aránylik, a 20 mg hoz. Ez igen kevés az Aszkorbinsavnak, hogy tényleg C-vitamin legyen belőle. Viszont igencsak terjedelmes az egyéb összetevők skálája, ami nem éppen jó a szervezetünknek! 

Összetevők: aszkorbinsav, fényezőanyagok: hidroxi-propil-metil-cellulóz, polivinil-alkohol, csomósodást gátló anyag: magnézium-sztearát , sűrítőanyag: hidroxy-propil-metil-cellúlóz, tömegnövelő szer: mikrokristályos cellulóz, habzásgátló anyag: szilicium-dioxid, csipkebogyó”

A C-vitamin az egyik legfontosabb vitaminunk, melynek rendszeres pótlása fontos szervezetünk egészséges működéséhez.

A C-vitamin szervezetünk egészséges működésében igen sok fontos folyamatot támogat, éppen ezért is fontos, hogy megfelelő pótlásáról mindig gondoskodjunk, és azért is, mert szervezetünk nem tudja raktározni, így a felesleges mennyiség kiürül. De, hogy megértsük, miért is olyan fontos a C-vitamin egészségünk szempontjából, vegyük végig azokat a feladatokat, melyekben az e csodaszer igen hatékonyan részt vesz!

 

 • Fertőzésekkel szembeni ellenállást fokozza.
 • Regenerációban és sebgyógyulásban vesz részt.
 • Antioxidánsként védelmet gyakorol a daganatos betegségekkel szemben.
 • Fizikai és szellemi megterheltség (stresszes állapotok) során fokozottan képződő kártékony szabadgyököket képes hatástalanítani.
 • Természetes antihisztamin hatásából fakadóan enyhíti az allergiás panaszokat.
 • Kötő- és támasztószövet kollagénjének képzésében is részt vesz.
 • Erősíti és tisztítja az érfalat.
 • Védelmet nyújt a fogínynek.
 • Növekedést segíti.
 • Számos hormon képzésének közreműködője.
 • Részt vesz különböző anyagcsere folyamatokban.
 • Koleszterin csökkentő hatással rendelkezik.
 • Fokozza a vas- és rézfelszívódást.

 

 

 

Natural Immune Control Cystem OneYear C-vitaminjában, nem véletlenül van Csipkebogyó és Acerola ennyi! 500mg Aszkorbinsav aránylik az 50-50mg Acerola-Csipkebogyóhoz.

Ha az előző termék 20mg csipkebogyóját nézzük, ennek a termék 5X többe kéne kerülnie, de nem így van! SŐT!

+D-vitamin, és 6féle probiotikum (élőflóra) emelt csíraszámban és Inulin. Nincs tele mindenféle fényezővel, tömegnövelővel, sűrítőanyaggal stb. Vegyél olyan C-vitaminos készítményt, ami hat is!

 

 

Tanácsadás és termék rendelés

Amennyiben kitöltöd az űrlapot, a megjegyzés rovatban megírhatod legfontosabb kérdésedet, hamarosan válaszolok és felhívlak.